Content voor Ingelogde Gebruikers
Menu
Parel Oorbellen

Parel oorbellen

Zoek je een goede, all-round oorbel voor dagelijks gebruik? Kijk eens naar een leuke parel oorbel. Misschien denk je dat parels ouderwets zijn, maar let maar eens op, parels zijn geschikt voor iedere vrouw, ongeacht leeftijd, huidskleur of haarkleur. Tegenwoordig worden parels verwerkt in heel moderne sieraden, op een hele frisse en nieuwe manier. Je kunt parel oorbellen vinden in verschillende modellen, stekers, hangers, aan creolen, kort en lang. Je herkent de ouderwetse parel misschien niet eens meer terug.

 

Vaak zal de maat van de parel vermeld staan in millimeters en het materiaal van de steker zal minstens nikkelvrij zijn of mogelijk zilver of goud bevatten. In dat geval staat er een merkje op. Kan je geen zilver- of goudmerkje vinden, dan kan het ook nog zijn dat de parel oorbellen verzilverd of verguld zijn. Echte parels glimmen mooi en stralen luxe uit.

 

Wat voor soort parels zijn er?

De goedkoopste kralen die als ‘parel’ verkocht worden zijn meestal imitatieparels en gemaakt van glas of plastic. Ze voelen heel glad aan, zijn mooi rond en wegen opvallend weinig. Praat je over echte parels, dan gaat het vaak over Akoya parels, gekweekte cultivéparels of zoetwaterparels. Bij een echte parel kan je schilferachtige oneffenheden op de buitenkant van het parelmoer voelen. Echte parels hoeven niet perfect rond te zijn en wegen iets meer dan je verwacht.

 

Hoe worden echte parels gemaakt?

Alleen oesters (in de zee of in kweekvijvers) kunnen parels ‘maken’. Doordat een zandkorrel of ander deeltje in de schelp blijft zitten, kan het zijn dat dit de oester irriteert en dit deeltje in de loop van jaren wordt omgeven door heel veel lagen parelmoer. Oesterparels zijn dan ook allemaal anders. Slechts 5% van de gekweekte oesterparels is mooi genoeg om bij de juwelier terecht te komen.

Tip: Goedkope parel ringen

 

Wat zijn Majorca parels?

Majorca parels zijn handgemaakte parels en dus niet natuurlijk of gekweekt. Toch zijn echte Majorca parels hoge kwaliteit kralen. Dat komt door de manier waarop ze gemaakt worden. De kralen ondergaan een uitgebreid proces, waardoor ze erg lijken op echte parels. Ze worden meerdere malen in een vloeistof gelegd waarin parelmoer en schubben zijn verwerkt en worden na ieder bad gedroogd en gepolijst. Weet je zeker dat jouw parel oorbellen Majorca parels zijn, dan mag je daar best trots op zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven