Content voor Ingelogde Gebruikers
Menu
Mensen Versieren Zich Al Duizenden Jaren

Mensen versieren zich al duizenden jaren

Gouden oorbellen zijn niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. Sommige mensen vinden nog steeds dat alleen vrouwen oorbellen mogen dragen maar meer dan 2000 jaar geleden droegen Perzische krijgers ze ook al. Door het dragen van oor piercings lieten zeemannen weten dat ze een wereldreis achter de rug hadden. 

Waar een paar oorbellen al niet goed voor is

Matrozen stelden hun begrafenis veilig door gouden oorbellen te dragen, waarmee ze de dienst konden bekostigen mochten ze omkomen bij een schipbreuk. Oorbellen zijn van alle tijden en wij geven je een inkijkje in de populairste oorversiering van dit moment:

 

Druppels: Is meer mogelijk qua design dan bij studs. De oorbel zal niet veel bewegen bij het dragen. Dit soort oorbellen behoort tot een overkoepelende groep waar ook kroonluchters en hangers bij horen. Hangers bewegen vrij tijdens het dragen door de aanzienlijke lengte. De kroonluchters erg chique en luxe en de vorm van de oorbellen verraadt de naam. Deze imposante oorversiering is meestal rijkelijk bedekt met versieringen zoals juwelen.

 

Studs: Zijn ontzettend populair en er zijn meerdere versies van deze klassieker. De oorbellen hangen niet aan je oorlel, zoals gewoonlijk, maar zitten erop. Studs lijken te zweven omdat je de plek waar ze contact maken met de huid niet meteen ziet zitten. Dit komt omdat de pin verborgen wordt door de decoratie zoals een diamantje. Het welbekende vlindertje komt regelmatig aan de achterkant terug.

 

Oorringen: Ook deze accessoires zijn verkrijgbaar in vele varianten. Creolen worden ze ook wel genoemd en de traditionele oorringen zijn ringvormig, al zie je tegenwoordig steeds vaker driehoeken, ovalen of vierkanten. De grootte van de ring zelf verschilt ook. De klassieke look creëer je met oorringen die net om de oorlel passen. Sommige mensen kiezen voor ringen die bij hen bijna op de schouder komen. De ring wordt compleet gemaakt door het gebruik van een stukje ijzerdraad.

Wat veel keuze!

Welke soorten oorbellen bij jou passen, hangt voor het grootste gedeelte af van de vorm van je gezicht. Je kunt het beste kiezen voor oorbellen die een omgekeerde vorm hebben in vergelijking met jouw gezicht. Lange oorbellen kunnen een rond gezicht optisch verlengen. Kleine oorbellen passen het beste bij een ovaal gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven