Content voor Ingelogde Gebruikers
Menu
Het Samenstellen Van Een Perfecte Garderobe

Het samenstellen van een perfecte garderobe

Je kledingkast puilt uit, er is geen plaats meer voor nieuwe aankopen en toch heb je het gevoel dat je niks hebt om aan te trekken. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel. Soms probeer ik wel vijf verschillende combinaties voor ik eindelijk kies wat mijn outfit van de dag wordt. Mijn kledingkast hangt en ligt vol met kledingstukken met verschillende printjes en kleuren, maar het lijkt wel of er niks samen gaat. Alsof niks te combineren valt. Ik dacht bij mezelf:” hoe kan dat nou?”. Ik kon er niet meteen achter komen waar het nou aan lag en dus begon in een zoektocht: hoe stel je de perfecte garderobe samen?

De basics

Ik kwam er al snel achter dat het begint bij de basis. Niet zomaar een basis, maar een basis van kledingstukken van goede kwaliteit. Dit betekent dus, geen basics halen bij de Zara of H&M, maar investeren in kledingstukken die langer meegaan. Een wit shirt, een zwarte blouse, een nette pantalon, een goede jeans en een mooi colbertje. Het zijn de kledingstukken die onmisbaar zijn en de basis vormen van een goed samengestelde outfit. Het is het beginpunt van je zoektocht in de ochtend en helpt om ervoor te zorgen dat je outfit niet te gek of te druk wordt met printjes en verschillende kleuren. Een merk waar ik graag deze basics haal is studio anneloes. Het is een merk met iets hogere prijzen, maar zoals ik al zei: investeren in basics van hoge kwaliteit is heel waardevol.

Spice it up

Nadat je de basis van je garderobe hebt samengesteld, kun je verder kijken naar kledingstukken die unieker zijn. Kleding kan unieker zijn door verschillende prints, kleuren en pasvormen, die goed aansluiten bij de basics die je bijvoorbeeld net hebt gehaald bij studio anneloes. Een blouse met verticale streepjes kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met een leuke jeans, waardoor de outfit niet te saai is, maar ook zeker niet te druk. Je kunt je outfits niet alleen opleuken door unieke kledingstukken toe te voegen, maar ook door het kiezen van unieke schoenen. Als je outfit nog iets extra’s nodig heeft, is het altijd mogelijk om dit te doen door het aantrekken van een sneaker met gekke kleur of hakken die een jeans net een andere draai geeft.

De details

Een andere, meer subtiele manier om je basics op te leuken, is door het gebruik van accessoires die net dat beetje detail toevoegen, dat je outfit nog iets interessanter maakt. Dit kunnen hoedjes zijn, maar ook sjaaltjes, sieraden, riemen, tassen etc. Als je de details zo combineert dat je outfit een geheel wordt, samen met de basics en de unieke kledingstukken, weet ik zeker dat jij, maar ook ik, nooit meer vijf combinaties hoef te combineren, voordat ik met een goede outfit de deur uit loop. Het opnieuw samenstellen van mijn garderobe kan in ieder geval dus beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven